Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Χούντα-Τρομοκρατία-Καταστολή ή Λαϊκή αντεπίθεση μέχρι τη νίκη


Χούντα-Τρομοκρατία-Καταστολή
ή
Λαϊκή αντεπίθεση μέχρι τη νίκη

Ζούμε σε μία περίοδο όπου η κυβέρνηση και το κράτος, σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα και ευρύτερα το λαό, προκειμένου να μπορέσουν να επιβάλουν νέα μνημόνια και να περάσουν τα νέα μέτρα, έχουν πετάξει τη μάσκα της δημοκρατίας κι έχουν δείξει το πραγματικό, αυταρχικό τους πρόσωπο.

Τον τελευταίο μήνα:
Σταθμός 1: Η κυβέρνηση με μπροστάρη τον πρύτανη Φορτσάκη, κάνει λοκ-αουτ στα πανεπιστήμια και στέλνει στο νοσοκομείο τους φοιτητές που αντιστέκονται στο νέου τύπου πανεπιστήμιο που θέλει να επιβάλλει. Τι σημαίνει αυτό; Security που θα ελέγχουν την είσοδο και έξοδο από τις σχολές καταπατώντας κάθε έννοια ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Μαζική διαγραφή φοιτητών την ίδια στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι αναγκασμένο να εργάζεται για να σπουδάσει. Κατάργηση ασύλου, αυτοχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και ιδιωτικοποίηση τους.

Σταθμός 2: Σε συνέχεια της επίθεσης στο φοιτητικό κίνημα, 7.000 αστυνομικοί αποκλείουν δρόμους και χτυπούν απρόκλητα τη πορεία του Πολυτεχνείου. Δημοκρατία τέλος.

Σταθμός 3: Απεργία πείνας Σύριων προσφύγων. Σε περίοδο πολέμου στη πατρίδα τους, 300 Σύριοι πρόσφυγες διεκδικούν με απεργία πείνας χαρτιά για να βρουν μια καλύτερη ζωή σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Η κυβέρνηση απαντά, όχι μόνο με αδιαλλαξία αλλά και με ακροδεξιού τύπου εξαγγελίες, ότι πρέπει να απομακρυνθούν από το Σύνταγμα για να καθαρίσει ο τόπος και να κινηθεί η αγορά. Λες και ο λόγος που δεν κινείται η αγορά είναι οι Σύριοι πρόσφυγες. Πόσο διαφέρει άραγε η φρασεολογία της κυβέρνησης από αυτή της Χρυσής Αυγής;

Σταθμός 4: Απεργία πείνας Νίκου Ρωμανού. Η εγκληματική στάση της κυβέρνησης και του Υπουργού Δικαιοσύνης, στον δίκαιο αγώνα του Νίκου Ρωμανού, αποτελεί μήνυμα προς όλο τον αγωνιζόμενο λαό, ότι σε αυτό το σύστημα δεν χωράνε διεκδικήσεις έστω και των στοιχειωδών συνταγματικών δικαιωμάτων.
Το σύστημα θέλει να επιβάλει στη συνείδηση του κόσμου ότι από δω και στο εξής, θα υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην τήρηση των νόμων, ανάλογα με το ποιος τους επικαλείται. Ο ίδιος εισαγγελέας που αφήνει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους το Λαυρεντιάδη γνωστό για το σκάνδαλο της Proton Bank και τις παράνομες δανειοδοτήσεις ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, απαγορεύει στο Νίκο Ρωμανό το δικαίωμά του να σπουδάσει (Θα μπορούσαν άραγε αυτά τα χρήματα να σώσουν οικογένειες από την δολοφονική φτώχια; ας αναρωτηθούμε;). Η κυβέρνηση καταπατά κάθε έννοια ελευθερίας και ανθρώπινου δικαιώματος, διχάζει και συντηρητικοποιεί τη κοινωνία, ενώ ως και την οριακή στιγμή του ενδεχόμενου θανάτου του Ν. Ρωμανού, δεν διστάζει να αμφισβητήσει την ίδια την ανθρώπινη ζωή.
Ο αγώνας του Ν. Ρωμανού και η νίκη του αποτελούν νίκη όλου του κινήματος και όλων των φωνών που στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα του και υπερασπίστηκαν συνολικά το δικαίωμα στην δημοκρατία και την ελευθερία.
Η αντιδραστική θωράκιση του κράτους όλη αυτή τη περίοδο, πάει χέρι χέρι με τους νέους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους που βρίσκονται προ των πυλών. Πόσο συνδεδεμένη είναι η στάση της κυβέρνησης την τελευταία περίοδο με τις επιταγές της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ γίνεται σαφές και με τον νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο που θα απαγορεύει τις απεργίες. Πόσο διαφορετική λογική έχει το λοκ-αουτ του πρύτανη με τη δυνατότητα ανταπεργίας των εργοδοτών που επιχειρούν να περάσουν με το νέο πακέτο μέτρων; Φαίνεται ότι είναι αναγκαία η στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα Ρωμανού, η καταστολή της αστυνομίας στους φοιτητές, η αστυνομοκρατία στις διαδηλώσεις, για να μπορέσει να τρομοκρατήσει το λαό και να μην τον βρει απέναντι στα σχέδια της.
Με τις επικείμενες εκλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 17 Δεκέμβρη, η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μια φορά να φέρει στο προσκήνιο το πλαστό δίλημμα:
Δ.Ν.Τ, - Ε.Ε - ομαλότητα ή Χάος.
Χάος ωστόσο, επικρατεί ήδη στις ζωές 2.000.000 ανέργων, στη ζωή όλης της νεολαίας που δουλεύει στην επισφάλεια απλήρωτη κι ανασφάλιστη, στη ζωή κάθε οικογένειας που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στις απαιτήσεις της ίδιας της επιβίωσης. Φαίνεται ότι είναι αναγκαία η θεωρία των δύο άκρων που αναπαράγει εδώ και καιρό η κυβέρνηση για να μπορέσει να διχάσει το λαό και να ταυτίσει τους λαϊκούς αγώνες και το κίνημα με τους φασίστες, ενώ καθημερινά οι δηλώσεις της είναι φασιστικού τύπου.
Ενώ έχουν διαλυθεί οι δομές της υγείας και της παιδείας, ενώ έχουν καταργηθεί κοινωνικές παροχές στους δήμους μέσω του Καλλικράτη και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, με το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζουν θα αποτελειώσουν με νέους φορομπηχτικούς νόμους τα νοικοκυριά, θα καταργήσουν ότι έχει απομείνει από τις συντάξεις, θα απολύσουν κι άλλους εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους, θα ρίξουν κι άλλο τον ήδη πενιχρό κατώτατο μισθό. Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Πρέπει να βάλουμε στο συρτάρι τη προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι χωρίς συνολική ρήξη κι ανατροπή της κυβέρνησης, χωρίς την αποδέσμευση από την Ε.Ε, χωρίς την ανατροπή του καπιταλισμού, δεν θα έχουμε κανένα μέλλον.
Καμία εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να φέρει μια καλύτερη κυβέρνηση, η οποία θα διαχειριστεί πιο φιλολαϊκά το σύστημα. Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει ότι χωρίς το λαό στους δρόμους, θα μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να δημιουργήσει ρήξη με την ομαλότητα και πρέπει να βγει στο προσκήνιο, μέχρι τη νίκη.

Δεν μας φοβίζουν-Δεν μας τρομοκρατούν

Καλούμε τον κόσμο σε αγώνα διαρκείας, ενάντια στα νέα μέτρα.

Στις 17 Δεκέμβρη, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να εμποδιστεί από τα τερτίπια και τους αριθμούς των βουλευτών που θα το ψηφίσουν ή όχι, αλλά από τον ίδιο το κόσμο που θα βάζει στο δρόμο το αίτημα για μια άλλη κοινωνία, για μια άλλη ζωή.

Με συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, με απεργίες, βγαίνουμε στους δρόμους για μαζικό κίνημα ανυπακοής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου