Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Γκρεμίζουν Νοσοκομεία, χτίζουν φυλακές.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ επιχειρεί ένα διπλό έγκλημα στη δυτική Αθήνα. Από τη μία κλείνει δομές υγείας και κέντρα φροντίδας και από την άλλη ετοιμάζεται να μετατρέψει τους χώρους αυτούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Η πρώτη πράξη αυτού του εγκλήματος παίχτηκε πριν λίγες μέρες στο νοσοκομείο Λοιμωδών όπου με εντολή του υπουργού “Προστασίας του Πολίτη” συνεργεία μπήκαν στο χώρο και ξεκίνησαν τις εργασίες για τη διαμόρφωσή του. Η κίνηση αυτή βρήκε μπροστά της τους κατοίκους του Χαϊδαρίου, της Αγίας Βαρβάρας και του Αιγάλεω που κινητοποιήθηκαν άμεσα αναγκάζοντας τα συνεργεία του Δένδια να αποχωρήσουν. Το απόγευμα της ίδιας μέρας μαζικοί φορείς και σωματεία των περιοχών της δυτικής Αθήνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην συγκυβέρνηση ότι τα σχέδια μετατροπής του νοσοκομείου σε φυλακή μεταναστών δεν πρόκειται να περάσουν. Μπροστά στη δυναμική αντίδραση του λαού της δυτικής Αθήνας ο υπουργός “Προστασίας του Πολίτη” αναγκάστηκε το βράδυ της ίδιας μέρας να δηλώσει ότι οι εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο αναστέλλονται μέχρι τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Εμείς από τη μεριά μας διαμηνύουμε κατηγορηματικά πως οποιαδήποτε κίνηση του υπουργείου, οποτεδήποτε και αν αυτή γίνει, θα μας βρει αντιμέτωπους. Οι κάτοικοι της δυτικής Αθήνας έχουν ακόμα νωπές μνήμες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί της κατοχής όπου εκτελέστηκαν και βασανίστηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Δε θα επιτρέψουμε στη χούντα κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ να αναβιώσει στις γειτονιές μας το σκοτεινό αυτό παρελθόν μετατρέποντας τα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές σε κέντρα κράτησης μεταναστών, ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, εξαιτίας της πείνας και των πολέμων που οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί έχουν προκαλέσει. Θα εμποδίσουμε κάθε απόπειρα του υπουργείου να υψώσει τα τείχη του ρατσισμού και τις ξενοφοβίας στις γειτονιές μας, γιατί ο πραγματικός εχθρός για εμάς τους εργαζόμενους και τους ανέργους δεν είναι ο μετανάστης, αλλά η συγκυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο που μας στερεί το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία και τη ζωή με αξιοπρέπεια.
Καλούμε όλο το λαό της δυτικής Αθήνας, τα εργατικά σωματεία, τις πολιτικές και κινηματικές συλλογικότητες της περιοχής σε κοινό συντονισμό και αγώνα ενάντια στο άνοιγμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης αλλά και στο κλείσιμο των νοσοκομείων και των κέντρων φροντίδας της περιοχής μας.
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ-ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αντικαπιταλιστική Κίνηση
 Ανυπόταχτο Χαϊδάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου