Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Μιλάνε ξανά για του έθνους την τιμή...


ΜΙΛΑΝΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ …
Σε κάθε εθνική επέτειο εμφανίζονται όλοι εκείνοι που καταδικάζουν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και τη δυστυχία:
Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) παρακολουθούν καμαρωτά στις εξέδρες τις παρελάσεις κάνοντας δηλώσεις για «του έθνους την τιμή», και για τα νιάτα της πατρίδας. Τα ίδια αυτά νιάτα που αποκλείονται από τη μόρφωση και την υγεία. Που μαστίζονται κατά 60% από την ανεργία.
Οι μεγαλοδημοσιογράφοι στα δελτία των 8 -ο Γιάννης η Όλγα, ο Παύλος κ.α- φουσκώνουν κι αυτοί από περηφάνια. Βέβαια οι επαναστάσεις είναι καλές όταν ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Αν έκαναν δελτίο ειδήσεων η Τρέμη και ο Πρετεντέρης το 1821, θα ονόμαζαν τους εξεγερμένους «τρομοκράτες» και θα απαιτούσαν την κεφαλή τους επί πίνακι.
Μπορεί ακόμα να εμφανιστούν και οι συνεχιστές των ναζί. Οι φασίστες της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και τον τρόμο στις ψυχές των ανθρώπων, εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση και την απελπισία.
ΑΝΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ
ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΙΧΑ ΨΩΜΙ….
Από την άλλη, η Ελλάδα του ευρώ και της ΕΕ συνωστίζεται στις ουρές για δωρεάν τρόφιμα, μαστίζεται από νέους φόρους, έχει πάνω από 1.5 εκατομμύριο ανέργους… Η ισχυρή Ελλάδα πεθαίνει στα ράντζα των διαδρόμων των διαλυμένων νοσοκομείων, δεν μπορεί να στείλει τα παιδιά της στα σχολεία λόγω συγχωνεύσεων…, μένει χωρίς θέρμανση στο καταχείμωνο, (ξε)πουλάει τα πάντα λιμάνια νησιά, αεροδρόμια, τον ήλιο, το νερό…
Πόσο αταίριαστο με τις επιδιώξεις των κρατούντων το παράδειγμα της επανάστασης του 1821! Πώς θα μπορούσε άλλωστε να συνταιριάξει η λογική του μονόδρομου των μνημονίων και του ευρώ για να σωθεί η χώρα με την τόλμη ενός λαού αποφασισμένου να αγωνιστεί για τη λευτεριά του ενάντια σε κάθε πιθανότητα λογικής, ενάντια σε όλους τους ισχυρούς της εποχής; Και πώς αλήθεια συμβιβάζεται η επιδρομή στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις δεκαετιών, που γίνεται από κοινού από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) με τους λαϊκούς αγωνιστές που όποτε χρειάστηκε δήλωσαν παρόντες;
….ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ
ΑΝΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
Όλοι αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την υποταγή στο μονόδρομο της λιτότητας, του ευρώ και της ΕΕ, τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία να ξαναπιάσουν το νήμα που συνδέει με την ιστορία. Την ιστορία που γράφεται από την πάλη των λαών, από τις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις. Την ιστορία που λέει ότι ο άλλος δρόμος, αυτός της αξιοπρέπειας και του αγώνα, περνάει από την ανατροπή αυτής της πολιτικής του κεφαλαίου, τη ρήξη με τις ανάγκες της αγοράς τα ιερά και τα όσια του κέρδους, της διπλής εξόδου από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου με παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους σαν το πρώτο βήμα μιας πορείας δύσκολης αλλά περήφανης για εμάς και τα παιδιά μας. Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια αυτών που τον παράγουν, στα χέρια των εργαζόμενων και της νεολαίας.
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑ

Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Ανυπόταχτο Χαϊδάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου